Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om ÖT Smygehuk FF Seniorlag Herrar

3 Västra Ingelstad IS 22 14 3 5 45
4 Bunkeflo FF 22 13 2 7 41
5 BK Skansen 22 12 3 7 39
6 Gislövs IF 22 9 5 8 32
7 Minnesbergs IF 22 9 3 10 30

Nicklas Mattsson 37 min

Sena mål, feldömd straff mot oss och juniormål i Torps segermatch mot Skansen. Matchen mellan Skansen och Östra Torp hade nog samtliga 32 aktörer väntat länge på. Torp kom till spel utan 12 målsskytten Anders Nilsson. Torp tog iniativet direkt och Kristoffer Ekström och Mathias Herrström visade att de skulle ge Skansenförsvaret fullt upp under matchen. I den 11:e minuten tar Martin Jönsson sig fram på vänsterkanten och slår ett fint inlägg som Kristoffer Ekström nickar in från nära håll till 0-1 för Torp. Sen skapas det väldigt få målchanser från båda lagen och matchen blir till ett ställningskrig på mitten där Kent Larsson och Andreas Palmqvist krigar på förtjänstfullt och överglänser Skansens mittfältare. I den 35:e minuten bryter Kristoffer Ekström sig fri från sin bevakning och kommer ensam med målvakten. Kristoffer försöker placera in bollen men målvakten räddar. I den 37:e minuten lyfts en långboll in mot Torps straffområde. Nicklas Mattsson hoppar upp och nickar undan bollen. När Nicklas hänger i luften backar en Skansenspelare in i honom och domaren blåser i pipan och pekar ofattbart på straffpunkten. Straffen slås och det är kvitterat till 1-1. Ett tungt bakslag för Torp som annars kontrollerade spelet. I den 40:e minuten dribblar Kristoffer Ekström sig fram i ett fint läge i Skansens straffområde och Kristoffer får på ett kanonskott som målvakten gör en fenomenal räddning på. 1-1 står sig halvleken ut. Andra halvleken påminner mycket om den första med ställningskrig och tuffa dueller på mittplan. I den 65:e minuten får Torp en högerhörna. Nicklas Mattsson flyttas upp i Skansens straffområde för första gången under matchen på en fast situation. Martin Jönsson slår en lång hörna som ser ut att bli för lång men Nicklas Mattsson visar fin spännst på bortre stolpen och nickar ur snäv vinkel bollen över målvakten och in i mål fram till ny ledning för Torp till 1-2. I den 67:e minuten bryter Mathias Herrström sig fram och i ganska fritt läge skjuter han bollen tyvärr utanför. Strax därefter sträcker Mathias sig i låret och junioren Sebastian Lindahl byts in. Ställningskriget fortsätter på mitten och Skansen skickar fram mer folk och skapar några halvchanser på ett par fasta situationer. I och med att Skansen flyttar upp så skapas det utrymme för Torp att kontra. I matchens 90:e minut sprintar Kristoffer Ekström fram på högerkanten och tittar upp. Kristoffer spelar in bollen snett bakåt i Skansens straffområde och inbytte junioren Sebastian Lindahl möter upp och direktskjuter bollen säkert stolpe in fram till 1-3 för Torp och stort jubel från de många grönvita åskådarna. Detta var för övrigt Sebastians säsongsdebut i A-laget. I matchens 93:e minut slår Martin Jönsson in den sista spiken i Skansenkistan. Martin Rengbo spelar fram Martin Jönsson som elegant prickskjuter in bollen i målvaktens högra kryss fram till 1-4 som blir slutresultatet. Östra Torp gör en fantastisk insats och samtliga spelare borde premieras med minst en stjärna. I nästa match väntar Kick hemma lördagen den 14:e juni klockan 13:00.